Zonnepanelen bij Verzamelgebouw Reeuwijk

Duurzaam ondernemen: de groene initiatieven van Verzamelgebouw Reeuwijk

Verzamelgebouw Reeuwijk is behoorlijk aan het verduurzamen. We hebben verschillende stappen ondernomen zoals de overgang naar LED-verlichting, de installatie van energiezuinigere airco’s, en het koppelen van aanwezigheidsschakelaars aan de verlichting. In dit artikel lees je al onze duurzaamheidsinitiatieven.

Ons Verduurzamingstraject

Zonne-energie: Een Cruciale Stap naar Duurzaamheid

Sinds april 2023 hebben we op Leeghwaterstraat 23 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen leveren nu al stroom voor ons bijgebouw. Het blijft hier echter niet bij. Kort daarna is ook het hoofdgebouw voorzien van maar liefst 156 extra zonnepanelen. Hierdoor kunnen we gebruik maken van schone energie, opgewekt door onze eigen gebouwen.

Ons streven naar een nog beter Energielabel

Transitie naar LED-verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een duurzaam energiebeleid. Daarom hebben we ervoor gekozen om al onze verlichting te vervangen door LED-verlichting.

Loskoppelen gas

Ons bijgebouw is nu ook volledig losgekoppeld van gas. Dit betekent dat we volledig op elektriciteit draaien, wat een belangrijke stap is in onze verduurzaming.

Energiezuinige airconditioning

We hebben ook geïnvesteerd in nieuwere, energiezuinigere airco’s. Deze airco’s verbruiken aanzienlijk minder energie dan hun voorgangers.

Aanwezigheidsschakelaars voor verlichting

In een poging om het energieverbruik verder te verminderen, hebben we aanwezigheidsschakelaars gekoppeld aan de verlichting. Dit betekent dat de lichten alleen branden wanneer er iemand aanwezig is.

Een energiezuiniger CV in ons hoofdgebouw

Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid hebben we ook een energiezuiniger CV-systeem in ons hoofdgebouw geïnstalleerd.

Nieuw energielabel

Per 1 januari 2023 zijn alle kantoorgebouwen verplicht om verduurzaming door te voeren zodat energielabel C verkregen wordt. Verzamelgebouw Reeuwijk BV is hier de afgelopen jaren op vooruit gelopen, zodat wij al geruime tijd energielabel A hebben. De verwachting is dat we naar energie label A++ tot A++++ gaan. We behoren daarmee tot één van de energiezuinigste kantoorgebouwen.

Wil jij graag ondernemen in een duurzaam pand?

Bekijk gerust onze website voor de mogelijkheden.

Verzamelgebouw Reeuwijk heeft verschillende groene initiatieven genomen. Dit omvat de installatie van zonnepanelen, de overgang naar LED-verlichting, de installatie van energiezuinige airco’s, het koppelen van aanwezigheidsschakelaars aan de verlichting, en het loskoppelen van gas.

Het doel is om gebruik te kunnen maken van schone energie, opgewekt door onze eigen zonnepanelen.

Deel dit bericht:

Bezichtigingsformulier

Wilt u meer weten over de full-service aanpak van Verzamelgebouw Reeuwijk of wilt u graag langskomen voor een rondleiding om uzelf te oriënteren? Maak dan direct een afspraak door ons te bellen via 0182 308 191 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

CONTACTFORMULIER

Wilt u meer weten over de full-service aanpak van Verzamelgebouw Reeuwijk of wilt u graag langskomen voor een rondleiding om uzelf te oriënteren? Maak dan direct een afspraak door ons te bellen via 0182 308 191 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op